joi, 21 noiembrie 2013

Black Friday Romania,reguli si informatii despre reducerile mari facute de catre magazine 2013

Black Friday este inventata de aemricani ,cu ceva timp in urma si reprezinta o zi,in care preturile scad cu pana la 90%.Cel putin la ei.La noi nu prea scad mai mult de 45% ca noi suntem in foame.Salarii mici preturi mari,fata de SUA unde salariu este mare si pretul mic,dar ce sa-i faci.That`s Romanica.

La noi acesta nebunie de Black Friday nu tine doar o zi ci o saptamana,mai exact 22-30 Noiembrie.Daca participati la acest Black Friday nu uitati cateva reguli de baza.Chiar daca este nebunie tot aveti drepturi de cumparator.Doar esti cetatean European,ce naiba.
Nu uitati sa deschideti bine ochii,chiar daca cumparati de la magazin fizic sau online,ca preturile sa fie afisate corect,cu toate taxele incluse (TVA,TIMBRU verde etc).Da,mai exista si comercianti care ,chiar daca este black friday,se tin de sotii de marketing.

O lata problema este perioada de livrare.Marfa trebuie sa ajunga la DVS in maxim 30 zile.Deci daca ati comandat in perioada de black Friday si peste acesta perioda trebuie sa va primiti produsul.
O lata regula de baza este ca orice produs se poate inapoia in maxim 30 de zile.Este un drept al cumparatorului,chiar daca comercianti se fac ca nu prea stiu asta sau se fac ca ploua.
La fel si cu garantiile:pentru electronice garantia este de minim 2 ani prin lege si treaba cu garantie mai mica pentru firme este ilegala.

Deschideti bine ochii si spor a cumparaturi.
Un Black Friday plin de realizari.

Later Edit

O sa trasformam aceste articol intr-un serial pentru ca mai am ceva completari de facut.
Urmaresc site-urile de produse electronice si cele de scule electrice .La cele de electronice reducerile sunt jenante ,intre 10 si 20 %.Asta este o reducere normala nu de Black Friday.Acest Black Friday inseamna ,in alte tari,reduceri de peste 80 la suta.

Si la reduceri suntem pe ultimol loc in lume.Reducerile astea pe care le face emag sau altex se gasesc tot timplu anului in revista cu reduceri a selgros-ului si a lui Metro.Nu trebuie sa asteptam Black Friday ca sa cumparam ceva cu 20 %  discount.Din pacate comercianti nostrii nu stiu sa lase de la ei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu